dimarts, 24 de gener del 2017

30 DE GENER 2017: DENIP (Dia Escolar de la No-violència I la Pau)

PROPOSTA: L'Arbre de la Pau. Que cadascú escrigui una FRASE sobre la pau i la no-violència i la pengi a l'Arbre de la Pau.

1.   A cada classe, en una hora de tutoria, tindreu una tarja per escriure una frase  sobre la Pau i No-Violència sigui original o d’una autoria coneguda.
    Frases sobre la pau.

2.   Els delegats recolliran les targes i les penjaran a l’arbre situat a l’entrada de l’Institut.
Mapa de les activitats que es van fer el curs passat

Aquest any la proposta de Fundació per la Pau es torna a centrar en el drama de les persones refugiades a causa d'una guerra. És un tema d'actualitat informativa perquè a Europa vivim els efectes de la guerra a Síria. ´Hi ha entitats que volen conscienciar de la necessitat d'acollida com CasaNostraCasaVostra.  Però malahuradament hi ha refugiats de forma permanent a causa de moltes guerres, abans i ara. Per això fa anys que existeix ACNUR a nivell mundial. Però actualment el fenomen és molt gran i el tenim a la porta de casa.
Hem d'actuar a dos nivells:
1. Acollir persones refugiades. Comprendre-les.
2. Seguir treballant per la Pau, cada dia amb el nostre estil de vida (sostenible, solidari, saludable), i quan podem incidir en els fets col·lectius (participar en campanyes pacifistes, quan podem votar, signant un manifest CLICA AQUÍ , etc.)

Material per aprofundir el tema:
1. Activitats per treballar TUTORIA, SOCIALS, ÈTICA, CATALÀ, CASTELLÀ, ANGLÈS, FRANCÈS, amb textos, videoclips de cançons, etc...
2. Text reversible

Institut Montsoriu, altres anys:
Denip 2016 (La Pau fugint de la guerra). Denip 2015 Denip 2014 (1) i 2014 (2). Denip 2013. Denip 2012. Denip 2011. Denip 2010. Denip 2009.Àlbum de fotos de diversos anys.
.